Op afstand samenwerken?

we doen het gewoon!

Elke opdracht of project heeft een eigen verhaal. Een aantal daarvan deel ik graag met jullie. Lees je mee?

Project zinvol.

Voor zinvolle teksten en projecten.

WeDo! Advocaten

In een ver verleden heb ik een studie Recht gevolgd. Deze kennis kwam na 15 jaar eindelijk toch nog eens van pas. Samen met WeDo! Advocaten ben ik aan de slag gegaan met de nieuwe teksten voor hun website. De website is verder gerealiseerd door Concept God, uit Breda.

Volledig verhaal

Na een uitgebreide intake met Sietske Hubens, advocaat en mediator bij WeDo Advocaten, ben ik ook in gesprek gegaan met Concept God. Waarom zijn er bepaalde keuzes gemaakt? Waar kan ik opletten bij het schrijven van de teksten? Hoe vollediger ik het complete verhaal in beeld krijg, hoe beter ik van start kan. Voor beide partijen is het op deze manier efficiënter samenwerken. De volledige informatie zorgt voor minder vragen tijdens het schrijfproces en voor minder correcties achteraf.

Sietske Hubens, WeDo Legal

Wij hebben de samenwerking met Lieke als zeer prettig ervaren. Zij kan een heel goede vertaalslag maken van datgene wat wij over willen brengen. En in ons geval geldt: zonder dat het te juridisch wordt. Lieke werkt accuraat, schakelt snel, heeft een praktische instelling en luistert echt naar wat je zegt. Voor ons is dit heel waardevol geweest!

Online samenwerken

Dit was één van mijn eerste opdrachten. En om het gemakkelijk te maken, ook volledig op afstand zonder een fysieke meeting. Eerlijk: dat was best spannend. Je wilt de juiste vertaalslag maken tussen de geleverde informatie, met de lezer in je achterhoofd. Zeker met juridisch taalgebruik een behoorlijke uitdaging.

Na alle telefonisch en online gesprekken, ben ik gaan schrijven op basis van het ontwerp van Concept God. In de praktijk levert dat een Word-document op waarin iedere kop, subtitel en overige teksten in dezelfde structuur worden geschreven. Meteen met de juiste lengte. Geen ‘geschrap’ achteraf dus.

Na het eerste concept, heb ik om een feedbackronde gevraagd. Nadat deze correcties zijn doorgevoerd, is de tekst in het ontwerp van de website gezet. Hierdoor zie je waar de puntje op de i nog ontbreken. Met een laatste online meeting zijn we alle teksten nogmaals doorgelopen. Volledig online samenwerken kan dus zeker.

Het eindresultaat staat ondertussen online en is te zien via www.wedo-advocaten.nl.

WeDo! Advocaten. We doen het gewoon. En zo is het: bedankt voor het vertrouwen!

Persoonlijke note

Natuurlijk is online werken een uitkomst. Als het niet anders kan. Ik let tijdens een gesprek ook op de non-verbale communicatie van iemand. Vaak word ik ook getriggerd door de omgeving bij het stellen van vragen.

Denk bijvoorbeeld aan de situatie wanneer iemand zichzelf in een paar woorden mag omschrijven. Dat is voor sommige mensen lastig. Als ik dan tijdens een gesprek een grote snoeppot of een mooie foto zie staan, is dat een mooie ingang om te vragen of dat bij diegene aansluit. Vaak ontstaat dan het antwoord vanzelf. Misschien herkenbaar?

Deel dit bericht

Bekijk meer samenwerkingen

Wedo Advocaten

In een ver verleden heb ik een studie Recht gevolgd. Deze kennis kwam na 15 jaar eens van pas. Samen…

Meer lezen
Jouw Social Studio

Geen tijd voor social media? Hoor ik vaker. Vorig jaar ben ik gestart met mijn bedrijf “Project Zinvol”. Als tekstschrijver…

Meer lezen
Digitale bazen

Het werken voor verschillende opdrachtgevers zorgt voor voldoende afwisseling in mijn werk. Wanneer de telefoon gaat met een vervolgopdracht van…

Meer lezen
Contact

Project Zinvol

Lieke van Casteren

Contact formulier

"Waarom moeilijk doen, als het samen kan."